marți, 9 iulie 2013

NOU PSV LA DAMEN GALATI



28 IUNIE 2013, s-a lansat la Galati "WORLD DIAMOND".

Remorcherul face parte dintr-o serie de sase nave pentru aprovizionarea platformelor Norvegiene, si a fost botezata de Alteta  Sa Regala, Printesa Margareta.



Mai multe detalii si un film gasiti pe...http://www.damen.com/en/news/2013/07/first-psv-3300-delivered-to-wws

sâmbătă, 6 iulie 2013

DESCARCERARE NAVALA


Doua nave au rămas blocate în Marea Egee in urma unei coliziuni.

Katherine era pe drum de la Novorossiysk, Rusia, în Italia, cu o încărcătură de fier și Baru Satu  naviga de la Piraeus în Bulgaria, cu o încărcătură de zahăr, în conformitate cu Paza de Coasta Elena.
Tot  Paza de Coasta Elena a raportat că nava malteză  M / V Katherine și  navaPanameza MV Baru Satu s-au ciocnit joi dimineața,la  aproximativ șapte mile sud-vest de Andros in Marea Egee.

Navele sun blocate si la aceasta ora , nu s-au raportat victime, iar Katherine are gaura de apa ținută deocamdată sub control.

joi, 4 iulie 2013

Canalul Dunăre - Marea Neagră va fi modernizat





Ecluzele de la Ovidiu, Agigea și Cernavodă vor fi modernizate. Administrația Canalelor Navigabile a demarat astăzi, procedura de licitație. În paralel se lucrează la podul din Portul Constanța, dar și la dragarea Canalului Dunăre - Marea Neagră, în zona Cernavodă.
Toate aceste lucrări, care vor restricționa luna aceasta traficul pe canal, fac parte din proiectul transfrontalier Newada.
În cei 30 de ani de existență a Canalului Dunăre-Marea Neagră, ecluzele de la Agigea, Ovidiu și Cernavodă nu au beneficiat niciodată de modernizări. Anul acesta însă acestea vor intra în reparații capitale prin intermediul proiectului transfrontalier Newada.
Modernizările costă 180 de milioane de euro și sunt făcute cu fonduri europene nerambursabile. În prezent, Administrarea Canalelor Navigabile a deschis procedura de licitație publică.
O altă problemă pe care proiectul european Newada încearcă să o rezolve sunt apele mici pe care le înregistrează în anumite perioade ale anului Canalul Dunăre Marea Neagră. Din această cauză, navigația are de suferit.
Reprezentanții ACN spun că astfel de probleme sunt în zona Cernavodă. Aceeași zonă unde, în 2003, în mijlocul Dunării, s-a format o insulă.
Aceeași scădere dramatică a apelor fluviului a scos însă la iveală, în 2011, o cetate bizantină, la Ostrov, iar în sudul țării, au fost porțiuni unde Dunărea putea fi trecută la pas.
Lucrările de dragare sunt o necesitate, tocmai pentru a nu pune în pericol navigația pe Canalul Dunăre-Marea Neagră. Tot luna aceasta, anunță reprezentanții ACN, vor fi restricții pe canal, ca urmare a unor lucrări la podul din Portul Constanța.
Specialiștii ACN spun că lucrările de modernizare a ecluzelor, de dragare a canalului, precum și de construire a podului rutier în Portul Constanța vor duce la o creștere a traficului pe Canalul Dunăre-Marea Neagră, parte componentă a importantei căi navigabile europene dintre Marea Neagră și Marea Nordului.

MOL Comfort, colectie foto

La 17 iunie, Mitsui OSK Lines "MOL Confort s-a rupt in doua in drumul sau de la  Singapore la Jeddah, cu o încărcătură de 7041 TEU, astăzi (03 iulie), secțiunea prova rămâne pe linia de plutire și este în curs de remorcare. Secțiunea pupa s-a scufundat la 27 iunie.

La 25 iunie, remorcherul Sri Lanka Shipping al companiei, M / V Capricorn, s-a conectat la secțiunea prova și a început procedura de remorcare spre Golful Arab. Remorcherele nu au fost niciodată capabile să se conecteze la secțiunea pupa.

La 27 iunie, secțiunea pupa a început să ia în apă și s-a scufundat cu o valoare estimata de 1.700 de containere și 1.500 de tone de păcură. 



In data de 2 iulie remorcile la  sectiunea prova s-au rupt in conditii de mare agitata, dar a fost reconectata si se continua remorarea.

MOL Comfort in 2009


articol preluat de pe ..http://gcaptain.com

miercuri, 3 iulie 2013